Diaconale Projectgroep Doesburg

U kent ons al jaren onder de naam O.D.O. (Oecumenisch Diaconaal Overleg).
Deze naam gaan we veranderen in Diaconale Projectgroep Doesburg. Dit hebben we besloten omdat we eigenlijk alleen nog maar projecten doen. Wel blijven de kerken die hier aan meedoen dit nu ook nog doen. En we blijven met elkaar overleggen wat we nog meer aan projecten kunnen doen.

We blijven de Solidariteitsmaaltijden en de uitgifte van kerstpakketten organiseren; dit uiteraard met uw hulp want zonder uw hulp beginnen wij niets.
Ook deze Kerst hopen we weer mensen die het minder hebben blij te kunnen maken met een kerstpakket.

Weet u mensen die wel wat extra’s kunnen gebruiken, omdat het ze financieel niet voor de wind gaat. Laat het ons dan even weten .
Heeft u ideeën over een project waarvan u denkt dat is misschien ook wel wat, geef het s.v.p. door aan mensen van uw kerk.
Ook mag u ons geldelijk steunen en wel op het banknummer NL06INGB 0002111214.

Anne-Marie Wanrooij , tel: 0313 473051
Namens de Diaconale Projectgroep Doesburg.
Solidariteitsmaaltijden

Jaren geleden heeft ds. Greetje de Clerck, toenmalig predikant van de Remonstrantse Gemeente, de solidariteitsmaaltijden, die gehouden worden in de 40-dagentijd, opgezet. Deze maaltijd bestond toen alleen uit water en brood. Dit initiatief ging ter ziele. Na een paar jaar heeft het Oecumenische Diaconaat (ODO) dit weer opgepakt. Water en brood zijn verdwenen en daarvoor is een sobere maaltijd in de plaats gekomen. Elk kerkgenootschap van de Raad van Kerken verzorgt een maaltijd.