Expositie Galluskerk

De Galluskerk, Dorpsstraat 33 in Angerlo is tijdens exposities geopend op zondag van 13.00 tot 18.00 uur en op afspraak. De toegang is gratis en de koffie/thee staat klaar.

Tijdens de expositie is tevens gelegenheid het romaanse kerkje te bewonderen.
Meer informatie over de Galluskerk kunt u lezen door hier aan te klikken.

Fotokunst, glaskunst en fotografie in de Galluskerk te Angerlo

Van 5 februari tot en met 5 maart is er een nieuwe kunstexpositie te zien in de Galluskerk te Angerlo. Gezien het recent gerestaureerde koor van het Romaanse kerkje nu ook beschikbaar is als expositie-ruimte, kunnen wij voortaan ruimte bieden aan drie kunstenaars; tijdens deze expositie aan Afke Kerkhoven (fotokunst), Gera Buter (glaskunst) en Jim van Iterson (zwart-witfoto’s).  De openingstijden zijn iedere zondag van 13.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis en de koffie en thee staan klaar.

Afke Kerkhoven werkt als kunstenaar en ontwerper in Doesburg. Zij heeft een passie voor kleur en toont kleurrijke fotokunst, genaamd Colourious. Ze geeft kleur een eigen platform. Door te bewegen met haar camera, ontstaat een mengeling van kleuren. Het oorspronkelijk gefotografeerde onderwerp is hierbij ondergeschikt. Haar werk wordt in diverse maten geprint op geborsteld aluminium. Door de lichtval op dit materiaal komen de kleuren nog meer tot leven.

Zij studeerde af in 2007 aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten als grafisch ontwerper. Vanaf 2012 is haar fotokunst erbij gekomen en sinds een jaar combineert Afke de kleuren met poëzie. Hiervan zijn ook twee gedichten ingelijst te zien op de expositie.

Meer informatie over haar werk is te vinden op www.colourious.com.

Gera Buter is naast beeldhouwster in steen en klei ook glaskunstenaar en heeft haar glasatelier in Eerbeek.  Oriëntaties in Leerdam en vooral een bezoek aan glaskunstenaar Barry Campling in Stibbetorp (Zweden) waren zo inspirerend dat zij zich in 2004 ging toeleggen op de techniek van glasfusing. Het spel van licht en kleur, smelten en vormen in glas is fascinerend.  De techniek van fusing in een glasoven is een ingewikkeld procedé. De wetten van uitzetting en krimp, smeltpunten van glassoorten, barsten en scheuren, maar ook het laten zakken in mallen om je glas te vormen tot bijvoorbeeld een schaal is een kunst op zich.

Combinaties met andere materialen zoals geweven metaal  en roestvrij staal zijn spannend. Groot en klein werk van haar vinden hun weg naar de glasliefhebber.

Onlangs maakte zij een glaskunstwerk voor Kulturhus “Het Sprengenhus” in Laag–Soeren,   vier kleurige ramen vrolijken de foyer op. Meer informatie is te vinden op www.gera-art.net.

Fotograferen is voor Jim van Iterson kijken, kijken en nog eens kijken, en dan wat je ziet met technische middelen vastleggen. Zijn favoriete onderwerpen zijn natuur-, architectuur- en straatfotografie. Hij houdt het hele proces, van opname tot en met afdruk in eigen hand. Dat heeft hij altijd al gedaan in het analoge tijdperk in de donkere kamer en nu biedt de digitale techniek weer een heel nieuwe uitdaging die maakt dat iedere afdruk toch weer “handwerk” is.

Daarnaast is er de fascinatie van het vastleggen van het moment, een lichtval, een interactie tussen mensen, een situatie die nooit meer terug komt. Jim is lid van het fotografencollectief “De Zutphense”. Zijn werk was te zien op vele internationale salons. Hiermee heeft hij de onderscheiding “artiste-FIAP” van de Europese federatie van fotoclubs behaald. In de Galluskerk exposeert Jim met zwart-witfoto’s.

Een preview van zijn werk is te zien op www.van-iterson.nl.

U bent van harte welkom!

_____________________________________________________________________________________________

Expositie Commissie Angerlo

In 1986 werd de zijbeuk van de Galluskerk te Angerlo ingericht als expositieruimte.
Sindsdien hebben een aantal vrijwilligers de taak op zich genomen om periodiek wisselende exposities te organiseren en in te richten.

De in 1987 opgerichte 'Stichting Expositie Kommissie Angerlo' stelt zich tot doel het promoten en ontwikkelen van cultuur in het algemeen; het onder de aandacht brengen van en het kweken van belangstelling voor diverse uitingsvormen van de beeldende kunst, heemkunde, geschiedenis en wetenschap en alles wat daarmee in de meest
ruime zin verband houdt.