Concertagenda

Concertprogramma Stidomu - Martinikerk/Gasthuiskerk
Meer informatie vindt u op de website: www.stidomu.nl.

Kaartverkoop

Grote of Martinikerk
Toegangsbewijzen zijn uitsluitend een half uur voor aanvang van het concert

aan de kerk te verkrijgen.

Prijzen voor alle andere concerten:
* Normaal: € 15,00
* Studenten en 65+:   € 13,00
* Donateurs Stidomu:  € 12,00

Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Gasthuiskerk
Informatie voor de concerten in de Gasthuiskerk vindt u op de website: www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Kamerkoor Solway Singers, Engeland
in de Grote of Martinikerk 1 juni, aanvang 20.00 uur

Op donderdag 1 juni komt het Solway Singers koor naar Doesburg en geeft daar om 20.00 in de Martinikerk een concert. Hiermee wordt een tournee door Nederland afgesloten.
Medewerking wordt verleend door twee jonge musici: Violiste Lauren Thomas en klarinetist Robert Henderson.

Het ensemble werd opgericht in 1998 en is een van de meest vooraanstaande kamerkoren in Cumbria, Engeland, met ruim dertig zingende leden. Dirigent is Anthony Peacock, een hartstochtelijk liefhebber en promotor van Britse koormuziek. Het programma voor deze toernee bestaat dan ook voor het overgrote deel uit muziek van Britse componisten uit de laat-negentiende, begin twintigste eeuw.

Solway Singers

Freytag op Zondagmiddag

Sinds voorjaar 2003 staat in de Doesburgse Grote of Martinikerk een kabinetorgel, gebouwd in 1805 door de Groningse orgelbouwer Heinrich Hermann Freytag (1759-1811). Het is een van de drie thans bekende door hem gebouwde kabinetorgels.

Stidomu organiseert concerten rond het Freytagorgel op zondagmiddag.
Tijdens deze concerten in het koor van de kerk zal het orgel solistisch en als begeleidingsinstrument worden bespeeld.

Zomeravond-orgelbespelingen

In de zomermaanden organiseert Stidomu een serie zomeravond-orgelbespelingen die wekelijks plaats vinden op donderdagavond in de Grote of Martinikerk.

Alle orgelbespelingen beginnen om 20.00 uur en duren in de regel één uur.
Toegangsprijs € 10,00 voor 65+ € 9,00 en voor donateurs van StiDoMu € 8,00.

Kijk meer informatie op de website: www.stidomu.nl