Bloemengroet

Dat verdient een bloemetje!

Vanuit het pastoraat en de diaconie is het volgende afgesproken met betrekking tot de bloemengroet:

Van oudsher is de zondagse bloemengroet vanuit Angerlo een felicitatie voor de jarigen in die periode.

In Doesburg was er een grote felicitatiegroep, die de jarigen een bezoekje bracht. Toen het aantal vrijwilligers in deze felicitatiegroep terugliep, kozen wij ervoor om ook de felicitaties voor de jarigen in Doesburg bij de zondagse bloemengroet te trekken. Natuurlijk is het altijd leuk om iemand te mogen feliciteren, maar het aantal boeketten dat weggebracht moest worden was dikwijls groot en, misschien nog wel belangrijker: de bloemengroet ter bemoediging kwam nauwelijks meer aan bod! Dat vonden wij geen goede zaak.

Om terug te kunnen naar de basis van de zondagse bloemengroet, een groet vanuit de gemeente allereerst ter bemoediging, hebben wij in goed overleg besloten om de 80-jarigen en ouder op een ándere wijze in het zonnetje te zetten: ‘Vierjeverjaardag in de kerk.’ Alle jarigen vanaf 80 jaar krijgen voortaan een verjaardagskaart, waarop tevens de datum voor ‘Vierjeverjaardag in de kerk’ staat vermeld. Uiteraard hopen wij dat de jarigen in grote getale naar deze gezellige ontmoetingen komen.

Bloemengroet vanuit de zondagsviering
Tijdens de zondagsviering staan er twee boeketten op de tafel. De boeketten zijn ter bemoediging van een gemeentelid, bijvoorbeeld bij ziekte/ongeval o.i.d.

Monique Boogman coördineert deze bloemengroet. Mocht u iemand weten die ter bemoediging een boeket bloemen mag gaan ontvangen kunt u met haar contact opnemen:
e-mail: Monique Boogman, tel. 0313-474634

Felicitatiegroet bij huwelijksjubilea
Bij huwelijksjubilea 12,5 jaar, 25 jaar, 40 jaar en 50 jaar ligt er een felicitatiekaart tijdens de zondagsviering in de kerk zodat we als gemeente onze namen erop kunnen schrijven en het echtpaar wordt bij naam genoemd. De kaart wordt door een vrijwilliger vanuit de viering in de daarop volgende week afgegeven.

Bij een huwelijksjubileum van 60 jaar staat er in de zondagsviering een boeket bloemen, die zondag staan er dus 3 boeketten, en ligt er een kaart. Ook voor het bezorgen van deze bloemen en kaart wordt er in de viering een vrijwilliger gevraagd.

Felicitatiegroet bij geboorte
Bij een geboorte staat er een witte roos in de zondagsviering en deze wordt door een vrijwilliger op dezelfde zondag bezorgd.