Bloemengroet

Dat verdient een bloemetje!

Vanuit het pastoraat en de diaconie is het volgende afgesproken met betrekking tot de bloemengroet:

Bloemengroet vanuit de zondagsviering
Tijdens de zondagsviering staan er twee boeketten op de tafel. De boeketten zijn ter bemoediging van een gemeentelid, bijvoorbeeld bij ziekte/ongeval of voor een 80 jarige of ouder.

Tijdens de viering worden de namen genoemd; ook van de gemeenteleden die later in de week 80 jaar of ouder worden. Zij worden bezocht met een attentie door de felicitatiedienst. Op deze manier laten wij blijken dat we als gemeente naar elkaar willen omzien en aandacht voor elkaar hebben. Want de “kerk” zijn we met en voor elkaar. Wij horen graag van u als u iemand weet die voor een bemoediging in aanmerking komt.

De bezorging van de bloemen wordt meestal voor één van de boeketten verzorgd door iemand van de bezoekersgroep, voor het andere boeket vragen we een vrijwilliger vanuit de gemeente tijdens de viering.

Monique Boogman coördineert deze bloemengroet. Mocht u iemand weten die ter bemoediging een boeket bloemen mag gaan ontvangen kunt u met haar contact opnemen:
e-mail: moniqueboogman@outlook.com, tel. 0313-474634

Felicitatiegroet bij huwelijksjubilea
Bij huwelijksjubilea 12,5 jaar, 25 jaar, 40 jaar en 50 jaar ligt er een felicitatiekaart tijdens de zondagsviering in de kerk zodat we als gemeente onze namen erop kunnen schrijven en het echtpaar wordt bij naam genoemd. De kaart wordt door een vrijwilliger vanuit de viering in de daarop volgende week afgegeven.

Bij een huwelijksjubileum van 60 jaar staat er in de zondagsviering een boeket bloemen, die zondag staan er dus 3 boeketten, en ligt er een kaart. Ook voor het bezorgen van deze bloemen en kaart wordt er in de viering een vrijwilliger gevraagd.

Felicitatiegroet bij geboorte
Bij een geboorte staat er een witte roos in de zondagsviering en deze wordt door een vrijwilliger op dezelfde zondag bezorgd.