Preek van de Leek

De ‘Preek van de Leek’ in de Grote of Martinikerk is een initiatief van de Protestantse Gemeente te Angerlo-Doesburg.
Na elke ‘Preek van de Leek’ is er bij een drankje en een hapje gelegenheid voor ontmoeting met elkaar en de ‘lekenpreker'.
 
Op 3 februari 2019 is de eerstvolgende Preek van Leek
Plaats: Grote of Martinikerk te Doesburg
Aanvang: 16.00 uur - kerk open 15.30 uur
Gastspreker: schrijfster Esther Gerritsen
 
Volgende datum: 7 april 2019: Stevo Akkerman schrijver, journalist en columnist
 
U/jij bent van harte welkom!
 
Informatie:
Marian en Bram Grandia, tel. 0313-618852,
Joep en Anne-Mieke Luykx, tel. 06-21810104, e-mail: am.luykx@gmail.com
Bert Bomer, tel.: 0313-410918 e-mail: bebom.buutvrij@gmail.com
Chris Kors, tel. 0313-844539 e-mail: chris.kors@gmail.com
 
Vroeger hadden dominees het dikwijls voor het zeggen en waren zij de opiniemakers. Die rol is inmiddels overgenomen door schrijvers, columnisten, journalisten, cabaretiers en wetenschappers. Zij ontmaskeren oude waarheden, zeggen hoe het zit, verdiepen meningen, volgen kritisch allerlei ontwikkelingen, nemen eigen posities in, houden de boel bij elkaar. Onder hen zijn mannen en vrouwen die opvallen door hun visie en hun vrijheid, waarmee ze zich op een verfrissende manier in het publieke debat mengen.
 
Tegen de achtergrond van deze ontwikkelingen begon in Amsterdam en later nog op andere plaatsen in het land het project ‘Preek van de Leek.’ Hoe zou het zijn als zulke mensen met bewezen spreekvaardigheid voor één keer de kansel zouden op gaan.  Wat gebeurt er als je hèn het woord geeft over wat hen bezielt en zo in de kerk een ‘dienst’ houdt in een geheel andere vorm.
 
In september 2015 zijn wij in de Martinikerk in Doesburg met de ‘Preek van de Leek’ van start gegaan. Met genoegen kijken wij terug op ontmoetingen met inspirerende gastsprekers die hun licht lieten schijnen over een tekst uit de Bijbel en het vervolgens betrokken op een thema waarover zij graag iets wilden zeggen. Sprekers die dat elk op hun eigen bijzondere wijze hebben gedaan.
 
 
 
Naar boven