Openstelling Martinikerk

Openingstijden van de Stiltekapel:

Van 1 april t/m 14 september:
09.00 - 21.00 uur

Van 15 september t/m 31 maart:
09.00 - 18.00 uur

__________________________________________________________________________________________________

Openstelling Grote of Martinikerk

I.v.m. het Coronavirus zijn er richtlijnen opgesteld voor het veilig bezoeken van de Martinikerk. Blijf thuis bij milde gezondheidsklachten en als huisgenoten koorts hebben. Er mogen maximaal 30 personen de kerk tegelijk bezoeken. Hoezeer u ook welkom bent, maak uw bezoek niet langer dan nodig is. Neem 1,5 meter afstand.

De Grote of Martinikerk is opengesteld voor bezoekers tot 24 oktober 2020 op dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 - 17.00 uur. Tevens is de kerk geopend op de Culturele Zondag elke 1e zondag van de maand en op Open Monumentendag.

In de kerk is een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van de Martinikerk.

Tijdens de openstelling is er altijd iemand aanwezig om u rond te leiden en uitleg te geven over de geschiedenis van onze monumentale kerk. Tevens is het winkeltje met diverse artikelen geopend en kunt u in het kerkcafé genieten van een heerlijk kopje koffie of thee.

U kunt zomaar even binnenwandelen om vervolgens plaats te nemen in het gezellige kerkcafé of aan de leestafel. U kunt rustig de kerk doorwandelen en als u vragen heeft staan we voor u klaar. Iedereen is van harte welkom!

VOOR MEER INFORMATIE OVER DE KERKGEBOUWEN - klik hier

Welkom in dit huis

Hier is een stoel voor wie moe is,
hier is hoop voor wie verdwaald is,
hier is geloof voor wie twijfelt,
hier ben je thuis,
hier word je verwacht.

Want zo dikwijls heeft God naar je gezocht
zo dikwijls heeft Hij op je gewacht.
Uren, dagen, maanden, jaren misschien?

Sta even stil.
Bewonder de schoonheid van deze kerk.
Adem in het verleden van dit huis
je eigen nieuwe begin.
Sluit je ogen, word even stil.
Loop hier jezelf niet voorbij.
En als je straks verder trekt,
weet je dan gedragen door Gods zegen.