Openstelling Martinikerk

Openingstijden van de Stiltekapel:

Van 1 april t/m 14 september:
09.00 - 21.00 uur

Van 15 september t/m 31 maart:
09.00 - 18.00 uur

De Grote of Martinikerk is opengesteld voor bezoekers in de zomermaanden (van 1 mei t/m de laatste vrijdag van september) op maandag t/m zaterdag van 14.00 - 17.00 uur, tenzij de kerk verhuurd is of er een evenement plaats vindt.

Op de eerste zondag van de maand (Culturele Zondagmiddag) en tijdens Open Monumentendag is de kerk ook geopend. Tevens is de kerk op woensdag- en zaterdagmiddag open in de herfstvakantie.

In de kerk is een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van de Martinikerk.

Tijdens de openstelling is er altijd iemand aanwezig om u rond te leiden en uitleg te geven over de geschiedenis van onze monumentale kerk. Tevens is het winkeltje met diverse artikelen geopend en kunt u in het kerkcafé genieten van een heerlijk kopje koffie of thee.

U kunt zomaar even binnenwandelen om vervolgens plaats te nemen in het gezellige kerkcafé of aan de leestafel. U kunt rustig de kerk doorwandelen en als u vragen heeft staan we voor u klaar. Iedereen is van harte welkom!

Welkom in dit huis

Hier is een stoel voor wie moe is,
hier is hoop voor wie verdwaald is,
hier is geloof voor wie twijfelt,
hier ben je thuis,
hier word je verwacht.

Want zo dikwijls heeft God naar je gezocht
zo dikwijls heeft Hij op je gewacht.
Uren, dagen, maanden, jaren misschien?

Sta even stil.
Bewonder de schoonheid van deze kerk.
Adem in het verleden van dit huis
je eigen nieuwe begin.
Sluit je ogen, word even stil.
Loop hier jezelf niet voorbij.
En als je straks verder trekt,
weet je dan gedragen door Gods zegen.