Stichting Doesburgse Muziekcultuur (Stidomu)

De Stichting Doesburgse Muziekcultuur (StiDoMu) organiseert sinds 1970 concerten op de zaterdagavond en zondagmiddag in de periode van september tot en met mei.
Er vinden ook concerten plaats in de Gasthuiskerk, onder verantwoordelijkheid van de Programmaraad van de Gasthuiskerk, waarin ook StiDoMu participeert.

Naast het concertprogramma organiseert StiDoMu in de maanden juli tot en met september orgelbespelingen op de drie orgels van de Martinikerk: de zomeravond-orgelbespelingen.

Sinds voorjaar 2003 staat in de Grote of Martinikerk een kabinetorgel, gebouwd in ca 1805 door de Groningse orgelbouwer Heinrich Hermann Freytag (1759-1811). Het is een van de drie thans bekende door hem gebouwde kabinetorgels.

Voor meer informatie zie ook de website:

Kaartverkoop

Grote of Martinikerk

Voorverkoop is nu voor alle concerten mogelijk via onze website www.stidomu.nl. Daarnaast vindt u ook nadere informatie over de concerten. Ook kunt u, indien voorradig, kaarten kopen in de kerk.

Donateurs genieten een korting op de toegangsprijzen van de concerten. Donateurs zorgen immers voor financiële stabiliteit van StiDoMu's toekomst! U kunt zich als donateur melden op onze website www.stidomu.nl en ontvangt daarmee, behalve korting op de toegangsprijs, ook alle informatie over de concerten.

StiDoMu heeft de status Culturele ANBI. U mag dus 125% van uw donatie bij de aangifte inkomstenbelasting als gift aftrekken.

Gasthuiskerk

Voor de concerten in de Gasthuiskerk vindt u op de website www.gasthuiskerkdoesburg.nl
informatie over de prijzen en mogelijkheden tot kaartverkoop. Daarnaast kunnen kaarten gekocht worden bij de VVV Doesburg, Gasthuisstraat 13 en een half uur voor aanvang in de kerk.

Het Freytag-orgel                 Het Flentrop-orgel                  Het Walcker-orgel