Stichting Doesburgse Muziekcultuur (Stidomu)

De Stichting Doesburgse Muziekcultuur (Stidomu) organiseert sinds 1970 concerten op de zondagmiddag en zaterdagavond in de periode van september tot mei.
Daarnaast organiseert Stidomu in de maanden juli tot en met september orgelbespelingen op de drie orgels van de Martinikerk: de zomeravondorgelbespelingen.

Sinds voorjaar 2003 staat in de Grote of Martinikerk een kabinetorgel, gebouwd in ca 1805 door de Groningse orgelbouwer Heinrich Hermann Freytag (1759-1811).
Het is een van de drie thans bekende door hem gebouwde kabinetorgels.

Voor meer informatie zie ook de website:

Kaartverkoop

Gasthuiskerk

Voor de concerten in de Gasthuiskerk vindt u op de website www.gasthuiskerkdoesburg.nl informatie over de prijzen en mogelijkheden tot kaartverkoop. Daarnaast kunnen kaarten gekocht worden bij de VVV Doesburg, Gasthuisstraat 13 en een half uur voor aanvang in de kerk.

Grote of Martinikerk

Toegangsbewijzen zijn uitsluitend een half uur voor aanvang van het concert aan de kerk te verkrijgen.
Prijzen voor alle andere concerten: € 15,00, donateurs € 13,00, jongeren tot 18 jaar hebben vrij toegang

De zomeravond-orgelbespelingen beginnen om 20.00 uur en duren in de regel één uur.
De toegangsprijs bedraagt € 10,00, voor donateurs € 8,00 en de jeugd tot 18 jaar heeft vrij toegang.
Voor en na het concert is er gelegenheid voor een kopje koffie, thee of een glas wijn.

U kunt zich opgeven als donateur van Stidomu en ontvangt daarmee, behalve korting op de toegangsprijs, ook alle informatie over de concerten.

Opgave en Informatie bij Reinoud G. Egberts
e-mail: info@stidomu.nl.

Het Freytag-orgel                 Het Flentrop-orgel                  Het Walcker-orgel