Gedichtenwedstrijd 2017 in de Galluskerk

Marrit Verwiel winnares gedichtenwedstrijd

Op 26 januari, Gedichtendag en aftrap van de ‘Week van de Poëzie,’ wist menigeen de weg naar de Galluskerk in Angerlo weer te vinden voor een avondje poëzie en muziek. Onder de aanwezigen ook menig dichter die mee had gedaan aan de gedichtenwedstrijd die de Protestantse Gemeente te Angerlo-Doesburg dit jaar voor de vijfde keer al weer had georganiseerd.

Het dichterstrio ‘Dichter bij u’ (Jan Eikelenboom, Bianca Hendriks en Sander Essers) bracht een luchtig programma waarin ook de politieke actualiteit met een knipoog werd becommentarieerd. Door de avond heen speelde het bijzonder getalenteerde jazzduo Jetse de Jong (piano) en Jesse Schilderink (saxofoon) de sterren van de hemel.

De apotheose van de avond was wederom de bekendmaking van de winnaar van de gedichtenwedstrijd 2017. Veertig dichters uit heel Nederland en Vlaanderen hadden in totaal eenenzeventig gedichten ingezonden. Elke dichter wist zich uitgedaagd om in zijn of haar gedicht zowel recht te doen aan het thema ‘Humor’ (dat dit jaar centraal staat in de ‘Week van de Poëzie’) alsook het gedicht een maatschappelijke bite mee te geven.

Uit de vele prachtige inzendingen koos de jury ‘Rijkdom en armoe’ als winnende inzending. De schrijfster van dit gedicht is Marrit Verwiel uit Doesburg. Haar gedicht zal vanaf mei te bewonderen zijn aan de muren van de Martinikerk.

Poster met de 3 winnende gedichten: klik hier

ds. Chris Kors opent de avond               Dichterstrio 'Dichter Bij U'