Expositie Galluskerk

De Galluskerk, Dorpsstraat 33 in Angerlo is tijdens exposities geopend op zondag van 13.00 tot 18.00 uur en op afspraak. De toegang is gratis en de koffie/thee staat klaar.

Tijdens de expositie is tevens gelegenheid het romaanse kerkje te bewonderen.
Meer informatie over de Galluskerk kunt u lezen door hier aan te klikken.

Zomerexpositie in de Galluskerk te Angerlo
op de zondagmiddag van 23 juli t/m 27 augustus

Evenals voorgaande jaren is de Galluskerk in de zomer open op zondagmiddag.  Angerlo ligt op een toeristische fietsroute. Mensen komen langs de Galluskerk en vinden het leuk/ interessant om het kerkje te kunnen bezichtigen en om even te pauzeren.

Expositie van de merklappen

Tijdens de openstelling is de zijbeuk van de kerk ingericht met een expositie van merklappen.

U kent ze wel, de merklappen van kruissteken in allerlei soorten en maten. Vroeger werden ze door meisjes tussen 6- en 12 jaar op school gemaakt. De meisjes leerden zo borduren om later hun linnengoed te kunnen merken, letteren en versieren. Later werden er merklappen gemaakt met letters, motieven en figuren die een heel familieverhaal vertellen.

Prachtige merklappen zijn uitgeleend door mensen van binnen en buiten onze gemeente.

De expositie van merklappen is van 23 juli t/m 27 augustus van 13.00 - 16.00 uur.

Er is een gastheer/ gastvrouw aanwezig en er kan iets gedronken worden. Bij mooi weer  lekker buiten onder de parasol.

_____________________________________________________________________________________________

Expositie Commissie Angerlo

In 1986 werd de zijbeuk van de Galluskerk te Angerlo ingericht als expositieruimte.
Sindsdien hebben een aantal vrijwilligers de taak op zich genomen om periodiek wisselende exposities te organiseren en in te richten.

De in 1987 opgerichte 'Stichting Expositie Kommissie Angerlo' stelt zich tot doel het promoten en ontwikkelen van cultuur in het algemeen; het onder de aandacht brengen van en het kweken van belangstelling voor diverse uitingsvormen van de beeldende kunst, heemkunde, geschiedenis en wetenschap en alles wat daarmee in de meest
ruime zin verband houdt.