Expositie Galluskerk

Op 23 en 30 april -7, 14, 21, 25 en 28 mei 2017

De Galluskerk, Dorpsstraat 33 in Angerlo is tijdens exposities geopend op zondag van 13.00 tot 18.00 uur en op afspraak. De toegang is gratis en de koffie/thee staat klaar.

Tijdens de expositie is tevens gelegenheid het romaanse kerkje te bewonderen.
Meer informatie over de Galluskerk kunt u lezen door hier aan te klikken.

Stichting Expo-Angerlo geeft sinds 1987 kunstenaars de mogelijkheid om in de 11e-eeuwse Galluskerk in Angerlo te exposeren. Een team van enthousiaste vrijwilligers zet zich wekelijks in om bezoekers gastvrij te ontvangen.

Drie kunstenaars uit de regio die elkaar kennen vanuit de modeltekengroep de Uitwijk in Zutphen en de Kunstkring in Brummen exposeren en verkopen hun werk van 23 april tot en met 25 mei. Elk vertegenwoordigen ze een andere discipline uit de kunst waardoor ze elkaar uitstekend aanvullen.

De openingstijden zijn iedere zondag van 13.00 tot 16.00 uur en op Hemelvaartsdag van 12.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis en de koffie en thee staan klaar.

Rietpen, verf en brons in de Galluskerk

Jan Baggen                       Ans Leeflang                             Monique Bosch

Jan Baggen

De rode draad in het kunstenaarsbestaan van Jan Baggen is wel het tekenwerk.
Als boekillustrator en tekenaar in de krant waarbij de wijde omgeving in beeld werd gebracht was hij jarenlang actief.

Nu laat hij model- en landschapstekeningen zien die met de rietpen werden getekend.
De pennen worden zelf gesneden van aan de slootkant geselecteerd en gesneden riet.
Dat leidt tot een geheel eigen lijnvoering, met een eigen emotie. Ook 17e-eeuwse tekenaars werkten wel met dit materiaal.

Jan schreef en illustreerde tevens een reeks wandel- en fietsboekjes met als onderwerp Twentse landgoederen en hun historie.  Meer informatie is te vinden op www.janbaggen.nl.

Ans Leeflang

Ans Leeflang tekende altijd al graag. Zij werkte jarenlang als coloriste waarbij zij zich bezig hield met het bewerken en inkleuren van dessins voor mode en interieurstoffen.
Na deze loopbaan kwam er weer tijd om te tekenen en te schilderen. De eerste jaren voornamelijk met aquarel, een techniek die voor uitdagingen en "cadeautjes" zorgt en altijd een speciaal plekje in haar hart behoudt

Om haar kennis te verbreden, volgde ze vier jaar lessen op de vrije academie in beeldende kunst. De schilderlessen in klassieke technieken in olie en acryl hebben voor haar een wereld van kennis en mogelijkheden geopend.
Zij ervaart de schilderkunst als een ontdekkingstocht, verlegt haar grenzen en zoekt telkens naar nieuwe uitdagingen.

Inmiddels geeft Ans zelf les in haar atelier in Brummen en voert ze uiteenlopende opdrachten uit. Meer informatie is te vinden op www.ansleeflang.com.

Monique Bosch

Figuratief brons, mensen en dieren, soms een spannende combinatie van beiden, zijn kenmerkend voor het werk van Monique Bosch.

Bij het Bronkhorsterveer staan twee grote bronzen beelden van haar aan beide oevers van de IJssel “Twee Vogeltjes B”, Vogeltje Brummen en Vogeltje Bronckhorst.
Van jongs af aan heeft zij haar handen gebruikt om vormen te maken in klei en was. In haar atelier zet  zij haar ideeën en gevoelens om in materie. Monique maakt beelden eerst in boetseerwas om ze elders in brons te laten gieten

Zij werkt vrij en maakt op verzoek een origineel beeld naar aanleiding van de verhalen van anderen.  Meer informatie is te vinden op www.boschbeeldend.nl.

Op Hemelvaartsdag wordt een topdrukte verwacht, dus wacht niet tot het einde van de expositieperiode om de werken te zien.

_____________________________________________________________________________________________

Expositie Commissie Angerlo

In 1986 werd de zijbeuk van de Galluskerk te Angerlo ingericht als expositieruimte.
Sindsdien hebben een aantal vrijwilligers de taak op zich genomen om periodiek wisselende exposities te organiseren en in te richten.

De in 1987 opgerichte 'Stichting Expositie Kommissie Angerlo' stelt zich tot doel het promoten en ontwikkelen van cultuur in het algemeen; het onder de aandacht brengen van en het kweken van belangstelling voor diverse uitingsvormen van de beeldende kunst, heemkunde, geschiedenis en wetenschap en alles wat daarmee in de meest
ruime zin verband houdt.