Expositie in de Galluskerk

Expo-Angerlo exposeert regelmatig in de Galluskerk, Dorpsstraat 31 in Angerlo.
De openingstijden zijn op zondagmiddag van 13.00 - 16.00 uur of op afspraak.
De toegang is gratis en de koffie/thee staat klaar. Hartelijk welkom.

Tijdens de expositie is tevens gelegenheid het romaanse kerkje te bewonderen.
Voor meer info over de Galluskerk klik hier

KunstFotografie bij Expo-Angerlo in de Galluskerk.

Expo-Angerlo exposeert kunstfotografie van drie kunstenaars. De expositie is geheel gewijd aan de fotografie als kunstvorm en is te zien van 21 april t/m 19 mei 2019, elke zondag van 13.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Bij de opening op 21 april speelt om 14.00 uur Marble Muziek bestaande uit Esther Pelgrom dwarsfluit en zang en bassist Michiel Pelgrom.
Op 12 mei om 14.00 uur is er een optreden van zanger,gitarist en liedschrijver
Hans Hamers.

Ineke van Middelkoop woont in Nijmegen en heeft daar haar fotoatelier.

Haar inspiratie is veelal buiten in de natuur te vinden. Ze is geïnteresseerd in kringloopprocessen, met name in de verweringsstadia die daarbij optreden.
Op een bepaalde manier verweert alles vroeg of laat. Die verwering door weer, wind of andere natuurlijke processen maar ook als gevolg van menselijk handelen schept nieuwe vormen, kleuren en andere texturen.
Het zijn momentopnamen, ze vormen een verhaal in de tijd. Dat verhaal probeert zij te vangen met haar fotocamera. Het zijn niet zomaar plaatjes van objecten. Ze zoekt naar details, naar een boeiend spel van kleuren, lijnen en vormen. Door ze
uit te vergroten wordt de vervreemding nog groter en als je daar ook nog dieptewerking bij optelt, worden het abstracte beelden.
Meer informatie is te vinden op haar website; www.Inekevanmiddelkoop.nl.

Aad van den Bosch is een beeldend kunstenaar uit Ellecom.

Na zijn opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag, is Aad vele jaren succesvol met pastels en gouaches. Sinds 10 jaar hanteert hij de camera om beelden vast te leggen.
Naast het fotograferen van landschappen en mensen heeft Aad zich ontwikkeld in
de abstracte fotografie. Zijn inzicht in compositie en kleurenleer helpt om tot sfeervolle en onverwachte beelden te komen.
Een kapot gevallen spiegel bracht hem er toe een compositie te maken van de scherven. Glas is een eerlijk materiaal dat het licht op een bijzondere wijze weet te vangen. Het spelen met licht en vorm resulteerde in een serie GLAS ART; hierin creëert Aad een geheel eigen wereld die nooit verveelt maar inspireert en motiveert.
Ook de grafische foto’s in zwart/wit zijn sterk in vormgeving en zeggingskracht. De toeschouwer kan in het lijnenspel zijn eigen wereld van fantasie scheppen.
Aad is lid van FODO Doesburg, fotoclub Velp en Kunstkring Brummen.
Meer informatie is te vinden op de website; www.kunstkring-brummen.nl

Marijke Schellekens is beeldend fotokunstenaar en woont en werkt in de binnenstad van Doesburg.

Zij maakt ruimtelijk werk en installaties voor binnen en buiten. De foto's die Marijke maakt zijn de basis voor haar werk. De fotocollages worden meestal transparant gedrukt op plexiglas of tussen twee glasplaten geplaatst. Zeker bij het ruimtelijk werk of de installaties voor buiten vragen mensen zich verwonderd af wat ze zien. Door de transparantie zijn de glaspanelen niet alleen
aan twee kanten - in spiegelbeeld - te bekijken, ook de omgeving wordt opgenomen in wat je ziet.
Tijdens de expositie zal Marijke naast verschillend beeldend werk, haar laatste
3D-fotoglasblokken exposeren met het thema ‘Gevonden Geluk’. Tijdens de expositie, zal zij dit laatste werk toelichten.
Marijke exposeert regelmatig in de buitenruimte; ook tijdens deze expositie zal werk van haar buiten te zien zijn.
Meer informatie is te vinden op haar website; www.personare.nl.

___________________________________________________________________________________________________________________

Expositie Commissie Angerlo

In 1986 werd de zijbeuk van de Galluskerk te Angerlo ingericht als expositieruimte.
Sindsdien hebben een aantal vrijwilligers de taak op zich genomen om periodiek wisselende exposities te organiseren en in te richten.

De in 1987 opgerichte 'Stichting Expositie Commissie Angerlo' (EXPO-ANGERLO) stelt zich tot doel het promoten en ontwikkelen van cultuur in het algemeen; het onder de aandacht brengen van en het kweken van belangstelling voor diverse uitingsvormen van de beeldende kunst, heemkunde, geschiedenis en wetenschap en alles wat daarmee in de meest ruime zin verband houdt.