Expositie in de Galluskerk

Expo-Angerlo exposeert regelmatig in de Galluskerk, Dorpsstraat 31 in Angerlo.
De openingstijden zijn op zondagmiddag van 13.00 - 16.00 uur of op afspraak.
De toegang is gratis en de koffie/thee staat klaar. Hartelijk welkom.

Tijdens de expositie is tevens gelegenheid het romaanse kerkje te bewonderen.
Voor meer info over de Galluskerk klik hier

Van 17 februari t/m 17 maart exposeert Expo-Angerlo met keramiek van Gerda Drenth,
kunst op verpakkingsmaterialen van Jenny Piso en fotokunst van Lisanne van Bergen.

De fluitist Jan Baggerman uit Doesburg zal de opening op zondag 17 februari muzikaal opluisteren met een stuk voor fluit en muziekband van de nederlandse componist Ton Bruynèl.

Gerda Drenth heeft haar Keramisch Atelier Phoenix in de oude binnenstad van Doesburg, deze ruimte is onderdeel van een oude stadsboerderij.

Haar eerste kennismaking met modelboetseren, was toen zij poppen maakte voor een poppentheater. Daar ontstond de liefde voor deze kunstvorm. Mensfiguren en fantasievolle doosjes bepalen veelal het onderwerp van haar werk. Humor, kwetsbaarheid en een verhalend element zijn daarbij de onmisbare ingrediënten. De figuren zijn alle met de hand opgebouwd en voor de afwerking maakt zij gebruik van kleurige en vaak experimentele glazuren, oxiden en pigmenten. Naast het werken met de “gewone” rivierklei maakt zij af en toe een uitstapje naar de moeilijker verwerkbare porseleinklei. Dit resulteert in kleine fragiel uitziende schaaltjes die door Jan Baggerman veelal worden voorzien van gekalligrafeerde Chinese karakters. Zij volgde opleidingen aan de Vrije Academie Rotterdam en de Nederlandse Keramiekopleiding in Gouda. Zij geeft regelmatig cursussen en workshops in haar atelier, informatie hierover is te vinden op www.keramiekphoenix.nl.

Lisanne van Bergen uit Zelhem studeerde als grafisch vormgever af aan de Academie Minerva in Groningen.

Naast het schilderen en het fotograferen in opdracht laat ze hier foto’s van haar vrije werk zien. Bloemen zijn haar grootste inspiratiebron van haar vrije werk. In de serie “licht op bloemen” draait alles om het verborgen leven in een bloem. De schoonheid van verschillende stadia van groei, bloei en verval wordt zichtbaar gemaakt door deze te vergroten en in een andere context te plaatsen. Ook is er werk te zien waar ze de digitale techniek gebruikt. Hier komt er een nieuwe bloem tot stand, met een symmetrisch kenmerk en eigen zeggingskracht.
Met 10 jaar ervaring als docent bij de volksuniversiteit geeft zij nu ook particulier les in kleine groepjes. Meer over haar werk is te vinden op www.lisannevanbergen.nl.

Jenny Piso is geboren in Canada, opgegroeid in Friesland en woonachtig in Leeuwarden.

Na haar afstuderen aan de Academie Minerva had zij een succesvolle carrière als grafisch ontwerper. Zij was o.a. teamleider van een team ontwerpers voor een project van FIAT in Turijn. Op de International Competition Nagoya Design Do in Japan kreeg zij een ‘honourable mention’ met bijbehorende expositie. Een paar jaar geleden gooide zij het roer om en werkt nu als autonoom kunstenaar. Jenny vindt humor heel belangrijk, dat relativeert. Haar manier van werken is vrij. Zij werkt vanuit haar gevoel of herinnering, maar regelmatig ook heel conceptueel. In deze tentoonstelling laat zij werk zien gemaakt op heel verschillende verpakkingsmaterialen. Door 'haar' verhaal erop te verwerken, krijgt de verpakking een andere functie en een andere boodschap. Daarnaast is er ook ander werk te zien. Het werk is vaak stoer en ook kwetsbaar, kritisch en gevoelig of juist grappig. Kijk ook eens op haar website www.jennypiso.nl.

___________________________________________________________________________________________________________________

Expositie Commissie Angerlo

In 1986 werd de zijbeuk van de Galluskerk te Angerlo ingericht als expositieruimte.
Sindsdien hebben een aantal vrijwilligers de taak op zich genomen om periodiek wisselende exposities te organiseren en in te richten.

De in 1987 opgerichte 'Stichting Expositie Commissie Angerlo' (EXPO-ANGERLO) stelt zich tot doel het promoten en ontwikkelen van cultuur in het algemeen; het onder de aandacht brengen van en het kweken van belangstelling voor diverse uitingsvormen van de beeldende kunst, heemkunde, geschiedenis en wetenschap en alles wat daarmee in de meest ruime zin verband houdt.