Expositie in de Galluskerk

Expo-Angerlo exposeert regelmatig in de Galluskerk, Dorpsstraat 31 in Angerlo.
De openingstijden zijn op zondagmiddag van 13.00 - 16.00 uur of op afspraak.
De toegang is gratis en de koffie/thee staat klaar. Hartelijk welkom.

Tijdens de expositie is tevens gelegenheid het romaanse kerkje te bewonderen.
Voor meer info over de Galluskerk klik hier

Exposities in de Galluskerk.

Schilderijen, beelden en etsen bij Expo-Angerlo in de Galluskerk.
Ellen van der Wal, Hilde Klomp en Aris Engel exposeren in de Galluskerk, Dorpsstraat 31 in Angerlo.

De expositie is te zien van 16 juni t/m 14 juli 2019

Ellen van der Wal volgde haar opleiding bij ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem.
Het hoofdthema van haar werk is verbinding. Niet alleen verbinding van acrylverf en lagen medium die haar werk diepte en een heel eigen uitstraling geven maar ook de verbinding
van het materiaal met haar verbeelding. Een grote inspiratie van haar verbeelding is de verwondering over hoe het materiaal zich laag na laag gaat vormen tot een achtergrond die uiteindelijk de afwerking bepaalt.
Ze laat graag kracht én kwetsbaarheid in de schilderijen naar voren komen. Niet alleen in haar werk, maar ook in haar workshops intuïtief schilderen komt dit sterk naar voren.
Je overgeven aan datgene wat spontaan op het doek komt, leidt tot bewustwording van de verbinding, die je voelt met alles om je heen, en wordt daarmee tot een bevrijdende ervaring.
Meer informatie is te vinden op haar website www.atelierdeverbinding.nl.

Hilde Klomp maakte kennis met beeldhouwen bij een vijfdaagse cursus bronsgieten in 2004. Daarna was er veel belangstelling voor haar werk en exposeerde ze in binnen- en buitenland. In 2009, op de Biënnale Chianciano di Terme (Italië), werd ze winnaar van de eerste prijs (ex aequo) van de Leonardo da Vinci Award 2009 voor beeldhouwen.
Met beeldhouwen, foto- en videowerk wil ze laten zien hoe ogenschijnlijk simpele dingen mooi kunnen zijn. De beweging en de menselijke gestalte zijn haar grootste inspiratiebronnen.
Na een ernstige ziekte besloot ze naar de kunstacademie te gaan en dit jaar studeert ze af
met het thema: vergankelijkheid. Meer over haar werk is te vinden op www.hildeklomp.nl.

Aris Engel werkt al 20 jaar vooral met “afval” zoals een oude dakgoot en vergelijkbaar gevonden materiaal van zink en metaal. Tijdens het zoeken naar de juiste vorm, kleur en stijl laat hij zich vaak leiden door al of niet vage indrukken en associaties die het materiaal en/of het beeld van de afdruk bij hem oproepen. Naast diepdruk (etsen) werkt hij ook met hoogdruk (voornamelijk hout), reliëfdruk en allerlei verschillende combinaties daarmee. Het mooie van etsen is dat het én hard werken én tegelijk ook heel rustgevend is, want als je het goed wilt doen kun je niets anders aan je hoofd hebben. En zowel in het leven als bij het etsen geldt: ‘Iedere kras laat zijn sporen na’.
Meer informatie is te vinden op zijn website www.arisengel.nl.

Zomeropenstelling Galluskerk op zondagmiddag van 21 juli t/m 25 augustus.

In de zomer houdt Expo-Angerlo vakantie en dan nemen leden van onze kerk het stokje van hen over. Angerlo ligt op een toeristische fietsroute, mensen komen langs de Galluskerk en vinden het leuk/ interessant om het kerkje te kunnen bezichtigen en om even te pauzeren.
Openingstijd: 13.00-16.00 uur.

Expositie van Bid- en Devotieprentjes.
Tijdens de openstelling is de zijbeuk van de kerk ingericht met een expositie van bid- en devotie-prentjes van mevrouw Ineke Bergers uit Baak.

De ontwikkeling van het bidprentje in 250 jaar.
Deze expositie is ontstaan vanuit haar Oud- Katholieke achtergrond.
Bidprentjes, zijn prentjes ter nagedachtenis aan een overledene.
Devotie prentjes zijn vrome prentjes, die het hart raken.
Onderwerpen zijn genomen uit de bijbel, heilige levens, engelen, blijde gebeurtenissen, bijvoorbeeld heilige communie.

De eerste bidprentjes+/-1600 waren devotie- prenten met op de achterzijde geschreven 'Bid voor de ziel van'. De verspreiding gebeurde door 'Klopjes'. Vrome vrouwen, die de priester hielpen om in de tijd van de Reformatie +/-1580 de katholieke waarden te behouden en te verspreiden.
De eerste bidprentjes hadden, omdat het devotie - prenten waren, geen rouw thema.
Later waren de 'knekelprentjes' geliefd met symbolen van vergankelijkheid, zandloper, zeepbel, verwelkte bloemen.

De expositie wordt op 21 juli geopend.
Er zijn gastvrouwen/ gastheren aanwezig en er kan iets gedronken worden.

___________________________________________________________________________________________________________________

Expositie Commissie Angerlo

In 1986 werd de zijbeuk van de Galluskerk te Angerlo ingericht als expositieruimte.
Sindsdien hebben een aantal vrijwilligers de taak op zich genomen om periodiek wisselende exposities te organiseren en in te richten.

De in 1987 opgerichte 'Stichting Expositie Commissie Angerlo' (EXPO-ANGERLO) stelt zich tot doel het promoten en ontwikkelen van cultuur in het algemeen; het onder de aandacht brengen van en het kweken van belangstelling voor diverse uitingsvormen van de beeldende kunst, heemkunde, geschiedenis en wetenschap en alles wat daarmee in de meest ruime zin verband houdt.