Herinrichting Martinikerk

Van november 2015 tot april 2016 is de Grote of Martinikerk te Doesburg verbouwd.

De herinrichting had ten doel de kerk meer geschikt te maken voor multifunctioneel gebruik en daardoor de toekomstbestendigheid te verbeteren. Zo zijn er twee serviceblokken in de kerk gebouwd, ter weerszijden van de toren, waarvan in de zijbeuk aan de Marktzijde een keuken, garderobes en toiletten op de begane grond en een etage voor vergaderen. In de noordelijke zijbeuk zijn op de begane grond een winkel, garderobes en toiletten gerealiseerd met eveneens een etage voor vergaderingen etc.. Onder het orgel is een tochtportaal van glas aangebracht. De consistorie is nu ingericht als stiltekapel.

 

Om een indruk te geven hoe de herinrichting vorm heeft gekregen worden hieronder een aantal foto's weergegeven.

 

 

 

   

 

 

 

   

 

  

 

   

 

   

 

   

 

 

 

     

 

 

 

 

 

Naar boven