Kampen Boys Choir in de Martinikerk

Kampen Boys Choir zingt Christmas Carols o.l.v. Rintje te Wies

Op vrijdag 22 december zingt het Kampen Boys Choir een Festival of Lessons and Carols in de Martinikerk in Doesburg.

De uitvoering begint om 19.00 uur; de deuren gaan open om 18.30 uur.
Kaarten à € 17,50,- zijn online vooraf te bestellen via de website www.kampenboyschoir.nl. Aan de kerk kosten de kaarten € 20,-.
Jongeren tot 18 jaar hebben recht op een kaart van € 10,- verkrijgbaar aan de kerk.

Net zoals in Cambridge begint de avond met één enkel jongenssopraan die - in processie - a capella het ‘Once in royal David’s city’ zingt. Daarna volgt het koor, waarna het publiek de komende 70 minuten de mooiste Engelse kerstmuziek kan beluisteren, omlijst door negen Engelse lezingen uit het kerstevangelie.
Een aantal malen worden de bezoekers uitgenodigd bekende Engelse Carols mee te zingen. Kortom: een kerstavond zoals in Cambridge.

Once in royal David's city - arr. Willcocks
O come, all ye faithful - Willcocks
Silent night - Arr. Andrew Lumsden

Over het koor
Het Kampen Boys Choir is een koor naar Engels voorbeeld en bestaat sinds september 2002. Het  omvat ongeveer 24 jongens (trebles) en 14 mannen (countertenoren, tenoren en bassen). Het is gebaseerd op de Engelse jongenskoortraditie en het voert dan ook een consequente Engelse koorstijl, niet alleen qua omvang en stembezetting, maar ook in de sterke aandacht voor de stemkwaliteit van de individuele jongens en mannen: alle jongens en mannen krijgen bij het Kampen Boys Choir zangles en een klassieke zangopleiding.
Ieder jaar werken de jongens van het Kampen Boys Choir mee aan alle negen uitvoeringen van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach door De Nederlandse Bachvereniging in o.a. Naarden en het Concertgebouw in Amsterdam.

Video opname
Bekijk hier een video opname van een eerdere uitvoering in Doesburg: https://www.youtube.com/watch?v=IsojhZ-iuBk