Kampen Boys Choir

Het Kampen Boys Choir zingt in 2017 vier keer in de Martinikerk in Doesburg. De volgende datum is:
vrijdag 22 december (Christmas Carols)

Deze manier van zingen is gebaseerd op de Engelse kathedraal koor traditie. De Martinikerk in Doesburg met zijn fraaie Walcker-orgel leent zich uitermate goed voor de Engelse kerkmuziek. Zoals gebruikelijk krijgt iedereen de gelegenheid een aantal mooie Hymns mee te zingen. De koor- en samenzang wordt op het orgel begeleid door Sietze de Vries, de vaste organist van het koor. Het geheel staat onder leiding van dirigent Rintje te Wies.

Over het koor
Het Kampen Boys Choir is een koor naar Engels voorbeeld en bestaat sinds september 2002. Het  omvat ongeveer 24 jongens (trebles) en 14 mannen (countertenoren, tenoren en bassen). Het is gebaseerd op de Engelse jongenskoortraditie en het voert dan ook een consequente Engelse koorstijl, niet alleen qua omvang en stembezetting, maar ook in de sterke aandacht voor de stemkwaliteit van de individuele jongens en mannen: alle jongens en mannen krijgen bij het Kampen Boys Choir zangles en een klassieke zangopleiding.
Ieder jaar werken de jongens van het Kampen Boys Choir mee aan alle negen uitvoeringen van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach door De Nederlandse Bachvereniging in o.a. Naarden en het Concertgebouw in Amsterdam.

Video opname
Bekijk hier een video opname van een eerdere uitvoering in Doesburg: https://www.youtube.com/watch?v=IsojhZ-iuBk