Project van het Diaconaat

Project Zambia
 

Nieuws uit Zambia:
Thijs en Marike Blok zijn de nieuwe medewerkers die uitgezonden worden naar Zambia. Ze gaan daar les geven aan de Theologische Faculteit van de Justo Mwale University in Lusaka. Het is van groot belang dat er goede predikanten worden opgeleid , die dan weer in de gemeentes begrip kunnen kweken voor mensen die ziek zijn door hiv/aids.
Johanneke en Hermen Kroesbergen, die 6 jaar in Zambia hebben gewerkt, hebben een mooi boek geschreven.

Samenvatting van de inhoud:
Ze waren nog nooit in Afrika geweest, maar toch reisden Hermen en Johanneke Kroesbergen zes jaar geleden naar de Zambiaanse hoofdstad Lusaka om daar te werken als docent. Met een open blik ontdekken ze het leven in Zambia. Ze zien armoede van dichtbij en worstelen met de vraag hoe daarmee om te gaan. Ze maken kennis met de geloofsbeleving van gewone Zambianen en denken met hun studenten na over het idee dat geloof welvaart brengt. De foto’s in het boek, gemaakt door Johanneke, geven een bijzonder inkijkje in het Zambiaanse dagelijks leven. Op het eerste gezicht lijkt alles anders in Zambia, maar uiteindelijk zijn er meer overeenkomsten dan je zou denken.

Het boek is te koop bij boekscout https://www.boekscout.nl/shop/ voor € 20,99. Maar u kunt nu ook het boek in pdf gratis downloaden via onderstaand link:
https://drive.google.com/drive/folders/1rhCk3bxEbArcv291NV_o51H6MA6rY-K3

Namens de Zambiawerkgroep Gudrun Gilhuis

Naar boven