Expositie in de Martinikerk

Indringende expositie in de Martinikerk - Kunst tegen slavernij!

In deze tijd waarin we 75 jaar bevrijding vieren is in de Martinikerk van Doesburg een aangrijpende reizende expositie te bezichtigen. De kunstwerken van de tentoonstelling bieden een schrijnend beeld van moderne slavernij waar meer dan 40 miljoen mensen aan zijn overgeleverd.

De expositie is te bezichtigen tot zondag 25 oktober en vraagt aandacht voor het werk van International Justice Mission, de grootste mensenrechtenorganisatie ter wereld die dit onrecht met succes bestrijdt.

Opening
Op vrijdag 4 september is in de Martinikerk in Doesburg de expositie ‘Expressions for Justice’ geopend. Vijftien kunstenaars van het collectief ‘ArsProDeo’ brachten het drama van hedendaagse slavernij in beeld waarmee ze het werk van de organisatie International Justice Mission ondersteunen.
Tijdens de opening vertelde Rietje Bakker  over de bevrijdende activiteiten van IJM, de Doesburger André Bikker heeft over zijn kunstzinnige verwerking van dit aangrijpende thema verteld.

De Martinikerk is open tot 25 september van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.
Bezoek de expo en beleef dit indrukwekkende verhaal. Toegang is gratis.
Meer informatie: www.arsprodeo.nl  en www.IJMnl.org