Concertagenda

Grote of Martinikerk en de Gasthuiskerk

Grote of Martinikerk

Kaartverkoop
Voorverkoop van de kaarten is voor alle concerten mogelijk via onze website www.stidomu.nl. Ook kunt u, indien voorradig, kaarten kopen in de kerk vanaf een half uur voor de uitvoering.
Verdere informatie vindt u in de digitale Nieuwsbrief. U kunt zich daarvoor inschrijven via de website.

€ 15,00, donateurs € 13,00, jongeren tot 18 jaar hebben vrij toegang.

Gasthuiskerk

Voor de concerten in de Gasthuiskerk vindt u op de website: www.gasthuiskerkdoesburg.nl informatie over de prijzen en mogelijkheden tot kaartverkoop. Daarnaast kunnen kaarten gekocht worden bij de VVV Doesburg, Gasthuisstraat 13 en een half uur voor aanvang in de kerk.

Zomeravond Orgelbespelingen

In de zomermaanden organiseert Stidomu een serie zomeravond-orgelbespelingen die wekelijks plaats vinden op donderdagavond in de Grote of Martinikerk.

Alle orgelbespelingen beginnen om 20.00 uur en duren in de regel één uur.

Toegangsprijs € 10,00, voor donateurs van StiDoMu € 8,00 en de jeugd tot 18 jaar heeft vrij toegang.

Meer info vindt u op de website www.stidomu.nl.

19 juli 2018 - Orgelconcert Wilbert Berendsen
26 juli 2018 - Orgelconcert Zsuzsa Elekes

02 augustus 2018 - Orgelconcert Geerten van de Wetering
9 augustus 2018 - Orgelconcert Hugo Bakker
16 augustus 2018 - Orgelconcert Gerben Budding
23 augustus 2018 - Orgelconcert Gonny van der Maten
30 augustus 2018 - Orgelconcert Kees van Eersel

06 september 2018 - Orgelconcert Wolfgang Seifen
13 september 2018 - Orgelconcert Gijs van Schoonhoven

Het Walcker-orgel
_____________________________________________________________________________________________

Freytag op Zondagmiddag

Sinds voorjaar 2003 staat in de Doesburgse Grote of Martinikerk een kabinetorgel, gebouwd in 1805 door de Groningse orgelbouwer Heinrich Hermann Freytag (1759-1811). Het is een van de drie thans bekende door hem gebouwde kabinetorgels.

StiDoMu organiseert concerten rond het Freytagorgel op zondagmiddag.
Tijdens deze concerten in het koor van de kerk zal het orgel solistisch en als begeleidingsinstrument worden bespeeld.

Het Freytag-orgel