Concertagenda

Grote of Martinikerk en de Gasthuiskerk

Kaartverkoop

Grote of Martinikerk
Voorverkoop van de kaarten is nu voor alle concerten mogelijk via onze website www.stidomu.nl. Daar vindt u ook nadere informatie over de concerten. Ook kunt u, indien voorradig, kaarten kopen in de kerk vanaf een half uur voor de uitvoering.
Verdere informatie vindt u in de digitale Nieuwsbrief. U kunt zich daarvoor inschrijven via de website www.stidomu.nl.

Programma:
20 okt.  15.00 uur: Mezzo-Divina Insania - € 17,50, donateur € 15,00, <18 jaar gratis

Werken uit de Italiaanse en Duitse barok
Muziek van onder meer van Monteverdi, Riccio, Rosemüller en Buxtehude.

Het barokensemble Mezzo-Divina Insania is een internationaal ensemble bestaande uit Israëlische en Nederlandse musici die elk een bloeiende internationale carrière hebben. Ze nodigen dit jaar de sopraan Keren Motseri uit, geboren in Israël maar wonend in Nederland. Zij heeft zich een plaats verworven op internationale podia, met een repertoire van de Renaissance tot en met de 21ste eeuw.

Volgende data:
26 dec.  15.00 uur: Kerstconcert - € 5,00 - donateur € 5,00 - <18 jr gratis
22 mrt. 15.00 uur: Matthäus Passion - € 37,00, donateur € 32,50, <18 jaar gratis
10 april 15.00 uur: Goede Vrijdag - € 5,00 - donateur € 5,00 - <18 jr gratis
10 mei  15.00 uur: Monteverdi Kamerkoor Utrecht - € 17,50, donateur € 15,00, <18 jaar gratis

Meer informatie over de concerten vindt u op onze website www.stidomu.nl.

Gasthuiskerk
Voor de concerten in de Gasthuiskerk vindt u op de website: www.gasthuiskerkdoesburg.nl informatie over de prijzen en mogelijkheden tot kaartverkoop. Daarnaast kunnen kaarten gekocht worden bij de VVV Doesburg, Gasthuisstraat 13 en een half uur voor aanvang in de kerk.

Zomeravond Orgelbespelingen

In de zomermaanden organiseert Stidomu een serie zomeravond-orgelbespelingen die wekelijks plaats vinden op donderdagavond in de Grote of Martinikerk.

Alle orgelbespelingen beginnen om 20.00 uur en duren in de regel één uur.
Toegangsprijs € 12,00, voor donateurs van StiDoMu € 10,00 en de jeugd tot 18 jaar heeft vrij toegang.
Meer info vindt u op de website www.stidomu.nl.

Meer informatie over de bespelingen vindt u op de website www.stidomu.nl.

Het Walcker-orgel
_____________________________________________________________________________________________

Freytagorgel

Sinds voorjaar 2003 staat in de Doesburgse Grote of Martinikerk een kabinetorgel, gebouwd in 1805 door de Groningse orgelbouwer Heinrich Hermann Freytag (1759-1811). Het is een van de drie thans bekende door hem gebouwde kabinetorgels.

Het Freytag-orgel