Choral Evensong in de Martinikerk

Engels weekend op zaterdag 13 en zondag 14 oktober 2018

De Werkgroep Kerkmuziek Martinikerk Doesburg organiseert op 13 en 14 oktober 2018 weer een koorweekend voor gevorderde zangers. Dit Choral Evensong Weekend is het 20e weekend en tevens het laatste dat door de werkgroep wordt georganiseerd.

Op zondagmiddag 14 oktober 2018 om 16.30 uur vindt de Choral Evensong in de Grote of Martinikerk plaats en duurt ongeveer een uur.
De toegang is vrij. Meer informatie kunt u vinden op de website: www.martinikerkdoesburg.nl/engelse-kerkmuziek/

Een Choral Evensong is een voornamelijk door het koor gezongen getijdedienst zoals die nog dagelijks in de Engelse kathedralen wordt gehouden. Deze Choral Evensongs zijn bekend en geliefd door het belangrijke aandeel dat de Engelse kathedrale jongenskoren hierin hebben. Een groot deel van de Engelse koormuziek is voor deze Choral Evensongs gecomponeerd. Veel vastelanders maken speciaal een reis naar Engeland om in een van de vele prachtige kathedralen getuige te kunnen zijn van deze indrukwekkende vorm van eredienst, die al in de 16e eeuw werd ingesteld. Steden als Canterbury, Oxford, Cambridge en Worcester danken vooral ook aan de kerkmuziek binnen de muren van hun stadskerken hun internationale bekendheid.