Online herdenkingsbijeenkomst 1 november 2020

Herdenkingsbijeenkomst dit jaar online

PROGRAMMA HERDENKINGSBIJEENKOMST 1 NOVEMBER 2020 - klik hier

De voorbije jaren nam de Protestantse Gemeente te Angerlo-Doesburg het initiatief om begin november een herdenkingsbijeenkomst te organiseren voor de inwoners van Angerlo en voor de inwoners van Doesburg. Op tal van plekken in het land is het inmiddels een goede gewoonte om zo’n bijeenkomst te organiseren. Vaak is het daarbij mogelijk om ook nog even naar de begraafplaats te gaan, die op die avond is verlicht met kaarsen. Dit herdenkingsmoment is voor velen een dierbaar moment. Omdat het zo belangrijk is om nog weer eens stil te kunnen staan bij wie je in het voorbije jaar of al langer geleden verloren hebt. Een bijeenkomst met troostrijke teksten en hartverwarmende liederen.

Dit jaar echter is alles anders vanwege corona. De ruimte om afscheid te nemen was vaak heel beperkt en de uitvaart kon meestal ook slechts in zeer kleine kring plaatsvinden. Nog altijd is het niet mogelijk om in wat grotere groepen mensen samen te laten komen. ‘En dus gaan we de herdenkingsbijeenkomst online aanbieden,’ zei de Protestantse Gemeente. ‘Omdat we het belangrijk vinden dat er een plek is voor iedereen waar je met je verdriet terecht kan, waar de naam van jouw geliefde nog een keer hardop genoemd wordt en een kaars voor hem of haar wordt aangestoken. Een herdenkingsbijeenkomst met teksten en muziek die voor iedereen hartverwarmend zijn.’

De opname voor deze online herdenkingsbijeenkomst voor zowel Angerlo als Doesburg vindt plaats op zaterdag 31 oktober.

Tot en met 30 oktober kunt u de naam van een geliefde doormailen aan s.sniederjurg@icloud.com of telefonisch 06-20651929.

Tijdens de bijeenkomst zal dan de naam (van één of meer mensen die u wilt gedenken) genoemd worden bij het aansteken van een kaars. De opname komt online vanaf zondag 1 november en is te zien via het YouTube-kanaal 'Kerk Angerlo Doesburg' en via www.kerkomroep.nl (op deze website in het zoekkader de Grote of Martinikerk Doesburg invullen, en dan op de pagina van de Grote of Martinikerk de 'Herdenkingsbijeenkomst' aanklikken).

Van deze herdenkingsbijeenkomst wordt een boekje gemaakt dat u van het internet kunt downloaden (o.a. vanaf www.kerkomroep.nl waar het naast de opname vermeld staat of van www.pkn-angerlodoesburg.nl) . Daarin staan alle teksten die voorgedragen worden, alsook de liedteksten die door Free Voices gezongen worden. Dit jaar zijn dat liedjes van onder andere Guus Meeuwis en Simon & Garfunkel. Hopelijk kunnen we u volgend jaar iedereen weer uitnodigen om de herdenkingsbijeenkomst in de Angerlose Galluskerk of Doesburgse Martinikerk fysiek mee te maken.

Info: s.sniederjurg@icloud.com