Gedichtenwedstrijd 2021

Voor de 9e keer organiseren we een gedichtenwedstrijd in het kader van de Poëzieweek.

Dit jaar wijken we qua thema enigszins af van wat er die week in Nederland en in Vlaanderen centraal staat. Tegelijkertijd heeft dat thema, ‘Samen’, alles te maken met het thema dat wij deze keer centraal stellen: Broze Aarde. Zo heet ook de ‘mis voor het universum’ van de Zuidafrikaanse dichteres Antjie Krog.
Antjie vraagt in ‘Broze Aarde’ onze aandacht en ons hart voor de manier waarop wij ons leven nu inrichten en de aarde uitputten.
‘We moeten onszelf tegelijk in het centrum zetten en kleiner maken, en leren om in overeenstemming met de wereld om ons heen te leven,’ zei Krog in een interview over ‘Broze Aarde.’

Of, zoals ze het met een paar dichtregels in ‘Broze Aarde’ verwoordt:

‘hoe kan ons die planeet versorg as ons nie mekaar kan versorg nie
hoe kan ons mekaar versorg as ons nie die planeet kan versorg nie.’

Uitslag gedichtenwedstrijd maand uitgesteld naar 21 februari

We hadden gehoopt op 24 januari de uitslag van de gedichtenwedstrijd bekend te kunnen maken. De huidige lockdown vanwege corona maakt echter dat we besloten hebben om dit uit te stellen naar 21 februari. We verwachten niet op die datum belangstellenden te kunnen verwelkomen op lokatie, maar hopen dan in ieder geval wel online iets meer programma rondom de bekendmaking van de uitslag aan te kunnen bieden. In ieder geval zal burgemeester Loes van der Meijs aansluiteind op 21 februari het nieuwe muurgedicht onthullen. Nader bericht volgt.

Naar boven