Gedichtenwedstrijd 2018

Hervé Deleu winnaar gedichtenwedstrijd

Op donderdag 25 januari jl., de Gedichtendag in Nederland en Vlaanderen, werd tijdens een feestelijke avond in de Galluskerk in Angerlo bekend gemaakt wie de winnaar van onze gedichtenwedstrijd 2018 is geworden. De aanwezigen genoten intens van het optreden van Eva Schuurman, ‘dichteres des Achterhoeks’ die met veel gevoel voor taal heel raak, soms ontwapenend of ontroerend, dan weer indringend of uiterst ludiek in haar gedichten naar het leven kijkt.

Muzikaal viel er ook al veel te genieten. Eddy Berentsen bracht mooi liedrepertoire van Neil Young en liet ook instrumentaal horen dat hij een getalenteerd musicus is. En dan was er nog het cabareteske duo Karin & Carolien.

De jury (Tineke Beishuizen, Petra Spaan, Jan Ravensteijn, Marian Grandia en Chris Kors) mocht zich verheugen in maar liefst 76 gedichten, ingezonden door 67 dichters afkomstig uit heel Nederland en Vlaanderen. Uit de vele prachtige gedichten koos de jury een top 3, met de Vlaming Hervé Deleu dit jaar als winnaar met zijn gedicht Tragikomedie.

Tragikomedie

Scène 1 Scheppen
   Scène 2 Scheppen
   Scène 3 Scheppen
   Scène 4 Scheppen
   Scène 5 Scheppen
   Scène 6 Scheppen
   Scène 7 Rusten

Hij dronk thee, at er een koekje bij, smaakte dat het goed was
   en liet het doek vallen.

Wist hij veel
   wat een theater
   zij daar beneden
   er elke dag
   van zouden maken.

Hij wacht nog altijd op de slotscène.

Hieronder een foto-impressie van de feestelijke avond in de Galluskerk te Angerlo.

Petra Spaan heet iedereen welkom

Petra Spaan in gesprek met Eva Schuurmans. Eva Schuurmans, dichteres                                         des Achterhoeks, draagt haar gedichten voor.

Jan Ravensteijn leest een paar inzendingen voor.           Chris Kors, jurylid

Jaap van Dijkhuizen, 3e prijs.                   Are Meijer, 2e prijs.

Hervé Deleu, 1e prijs (helaas geen foto beschikbaar).

Eddy Berentsen speelt Neil Young.

Cabareteske duo Karin en Carolien.

Karin en Carolien.