Amnesty International schrijfactie 2018

Amnesty International schrijfactie zondag 2 december 2018

Op 2 december klimmen we in de pen voor mensen zoals Mahadine. Het zou fantastisch zijn als we ook op uw en jouw medewerking kunnen rekenen.

Waar: in de Martinikerk, nabij de Koffie-Thee- en Aandachtschenkerij.
Wanneer: 2 december na de eredienst, ongeveer 11.15 uur.

Amnesty Nederland organiseert de Write for Rights dit jaar voor de vierde keer. De afgelopen drie evenementen maakten enorm veel enthousiasme en betrokkenheid los. Op meer dan zeshonderd locaties in Nederland schreven vorig jaar duizenden brievenschrijvers samen een recordaantal brieven. Meer dan 173.000!
En niet alleen in Nederland klommen mensen in de pen: over de hele wereld werden meer dan 5 miljoen brieven, kaarten, handtekeningen, sms’jes en WhatsApp’jes verstuurd. Hoe meer brieven, hoe groter de druk op autoriteiten om te zorgen voor gerechtigheid.

Alle brieven die we schrijven vormen een enorme vuist tegen onrecht. Want machthebbers staan liever niet te boek als onderdrukker, folteraar of tiran. Ook de kaarten aan activisten die onder druk staan zijn heel belangrijk. Te weten dat er mensen over de hele wereld voor hen opkomen, geeft ze de kracht om vol te houden. Mahadine uit Tsjaad, die na de Write for Rights-actie in 2017 vrij kwam, liet ons weten: ‘Ik wil mijn dankbaarheid aan iedereen overbrengen. Ik waardeer jullie, ik houd van jullie, ik respecteer jullie.’ Mahadine werd in 2016 opgepakt nadat hij de regering van Tsjaad had bekritiseerd. Hij had een levenslange gevangenisstraf kunnen krijgen maar kwam uiteindelijk vrij.

Nel Weststeijn

Naar boven