10 februari 2019 - Viering met Nassar Daoud (Tent of Nations)

Op 10 februari is Daoud Nassar te gast geweest in de viering in de Grote of Martinikerk.
Tijdens de viering heeft hij in een vraaggesprek met ds. Bram Grandia en ds. Chris Kors iets verteld van het verhaal achter Tent of Nations en hoe hij kracht en inspiratie put uit zijn christelijke geloofsovertuiging. In het vervolg van de viering ging ds. Chris Kors in op ‘Kumi now’ (sta op, nu), een nieuw initiatief van Sabeel, een organisatie van Palestijnse christenen. Het is een oproep om op te staan, geïnspireerd door het evangelieverhaal over het dochtertje van Jaïrus (Markus 5).

De Gelderlander heeft mooie aandacht gegeven aan de dienst van zondag 10 februari.
Er staat een mooi stuk in de krant van maandag 11 februari en een filmpje op de site van de Gelderlander onder Liemers Doesburg.

Om dit te bekijken klik op de volgende link: https://www.gelderlander.nl/doesburg/de-kerk-mag-niet-zwijgen-maar-moet-getuigen~ab453a66/

Jihan en Daoud Nassar met              ds. Chris Kors met de kinderen.
ds. Bram Grandia en ds. Chris Kors.

Nassar en Jihan Daoud.       Nassar Daoud.

Het brood breken en delen.                     Iedereen deelt het brood met elkaar.

Hand in hand zegenen we elkaar zingend.

Wachten op de organist.

Ontmoeting met Jihan en Daoud Nassar.

Rob van Uden draagt voor uit zijn bundel                Rob van Uden overhandigt zijn bundel
                                                                           aan Jihan en Daoud

De koks die de lunch hebben gemaakt worden bedankt met applaus.