Dienst van 10 februari 2019 met Nassar Daoud (Tent of Nations)

De Gelderlander heeft mooie aandacht gegeven aan de dienst van zondag 10 februari.
Er staat een mooi stuk in de krant van maandag 11 februari en een filmpje op de site van de Gelderlander onder Liemers Doesburg.

Om dit te bekijken klik op de volgende link: https://www.gelderlander.nl/doesburg/de-kerk-mag-niet-zwijgen-maar-moet-getuigen~ab453a66/

Meer informatie over deze viering - klik hier

10 februari - Daoud Nassar (Tent of Nations) in Doesburg
‘We refuse to be enemies’ Hoe doe je dat: ‘Weigeren om vijanden te zijn?’

Hoe lukt het mensen om in een situatie van bezetting overeind te blijven en bewust te kiezen voor geweldloos verzet?
Dat is niet de weg van de minste, maar van de meeste weerstand. Daoud Nassar en zijn familie kiezen hiervoor en weten zich hierin ook wereldwijd door velen gesteund.

Op 10 februari is Daoud Nassar te gast geweest in de viering in de Grote of Martinikerk.
Tijdens de viering heeft hij in een vraaggesprek met ds. Bram Grandia en ds. Chris Kors iets verteld van het verhaal achter Tent of Nations en hoe hij kracht en inspiratie put uit zijn christelijke geloofsovertuiging. In het vervolg van de viering ging ds. Chris Kors in op ‘Kumi now’ (sta op, nu), een nieuw initiatief van Sabeel, een organisatie van Palestijnse christenen. Het is een oproep om op te staan, geïnspireerd door het evangelieverhaal over het dochtertje van Jaïrus (Markus 5).

Onlangs, op 13 december 2018, heeft Daoud de Duits-Franse ‘Prijs voor Mensenrechten en Inzet voor de Rechtsstaat’ ontvangen in Jeruzalem.
Een jaar eerder ontving hij ook al de vredesprijs van de Wereldraad van Methodistenkerken. Deze internationale erkenning helpt de familie om hun gevecht tegen de onteigening van hun land voort te zetten.

We zijn heel blij dat Daoud Nassar, samen met zijn vrouw Jihan, naar Doesburg is gekomen.
Daoud is een man met een groot charisma, staande in de geweldloze traditie van Jezus van Nazareth.