Gedichtenwedstrijd op 31 januari 2019

Donderdagavond 31 januari werd in de Galluskerk in Angerlo de uitslag bekendgemaakt van de gedichtenwedstrijd die wij als Protestantse Gemeente te Angerlo-Doesburg hadden uitgeschreven in het kader van de Poëzieweek 2019 met als thema: 'Vrijheid'.
De jury, bestaande uit Tineke Beishuizen, Marian Grandia, Petra Spaan, Chris Kors en Jan Ravensteijn, heeft na rijp beraad en intensieve discussie eenstemmig de winnaar bepaald.

Het winnende gedicht 'Vertoon' van Bennie Sieverink uit Hengelo, zal op groot doek worden afgedrukt en komend voorjaar aan de muren van de Martinikerk worden onthuld en daar de rest van het jaar te bewonderen zijn.

Vertoon

Voor het vieren van de vrijheid
hebben wij een speciale vlag
met een vogel die opvliegt uit het vuur.
Wij willen hiermee een statement maken
tegen uitsluiting en onderdrukking.
Mensen verbinden is ons credo
iedereen in de straat vlagt dan ook mee.
Behalve de bewoners op nummer 46
ze zijn erg op zichzelf
en als je hen al buiten ziet
lopen ze in van die rare kleren.

Bennie Sieverink (Hengelo)

Petra Spaan opent de avond

Marco Prins

Jan Ravensteijn draagt diverse gedichten voor,                      Zwaan Stam beleidt Jan Ravensteijn