Orgelconcert in de Martinikerk op Goede Vrijdag

Goede Vrijdag 19 april 2019, Grote of Martinikerk
Het concert begint om 21.00 uur.
Toegang € 5,00, - Jeugd tot 18 jaar: gratis

Traditiegetrouw bespeelt Wilbert Berendsen op de avond van Goede Vrijdag het Walcker-orgel in de Grote of Martinikerk te Doesburg.

Programma:

Marcel Dupré (1886-1971)
* Chemin de la Croix, Op. 29

Chemin de la Croix van Marcel Dupré is een zeer indringend werk dat de 14 staties van de Kruisweg verklankt. Het werk is ontstaan uit improvisaties die werden gegeven in 1931 op het Cavaillé Coll-orgel van het conservatorium in Brussel, die na vele verzoeken daartoe, werden uitgewerkt op papier.
Sinds 1934 werd het werk jaarlijks gespeeld in St. Sulpice te Parijs, waar Dupré in 1906 op twintigjarige leeftijd organist was geworden.

Wilbert Berendsen (1971) is sinds september cantor-organist is van de Protestantse Gemeente te Angerlo-Doesburg en de vaste bespeler van de drie orgels in de Martinikerk. Tevens is hij stadsorganist van Doesburg.
Hij studeerde bij Hans van Nieuwkoop aan het Sweelinck Conservatorium en volgde cursussen bij vele vooraanstaande organisten in Europa, o.a. over Franck bij Pierre Cogen, over Messiaen bij Hans-Ola Ericsson e.v.a. Hij was finalist in diverse orgel- en beiaardconcoursen tussen 1986 en 2016.