Kennismaking met meditatie

Wij leven in een samenleving met heel veel meningen, beelden, geluiden en opdrachten die van buitenaf op ons afkomen en waarop je dan weer moet reageren of in gedachten bezig mee blijft. Meditatie kan helpen om de innerlijke weg van Liefde, die ook wel God wordt genoemd, te ontdekken. Je open te stellen voor de innerlijke weg en je daardoor laten inspireren voor het leven van alledag. Binnen de innerlijke stilte kan rust gevonden worden en soms zomaar een nieuw persoonlijk inzicht oplichten. Het vraagt om een aandachtig omgaan met jezelf, God en de ander. De weg van meditatie gaat altijd weer van binnen naar buiten. Ook ben je van harte welkom wanneer je vanuit een ander gedachtegoed of spiritualiteit deze wijze van mediteren eens zou willen meemaken.

 

Graag geef ik de weg van de meditatie door in een kennismakingscursus in oktober en november 2019.
In alle rust gaan wij in een opbouw van 4 donderdagavonden vertrouwd raken met meditatie door informatie, oefening van verschillende meditatietradities in een groep van 7 personen.

Wat gaan we doen:
1e avond: informatie, basishouding
2e avond: een woord uit de christelijke inspiratiebron
3e avond: een verhaal uit de christelijke inspiratiebron
4e avond: verstilling
Een ieder gaat zijn/haar eigen weg, soms delen we wat met elkaar maar dat hoeft niet. Alles wat wordt gedeeld blijft binnen de groep.

Toos Rietman, begeleiding
Achttien jaar ben ik werkzaam geweest als geestelijk verzorger in de ouderenzorg. Vanaf begin jaren negentig bezig met meditatie, o.a. in een post HBO jaar, kloosterervaringen, meditatietraining in 2010 bij Vacare, platform voor meditatie PKN, bij Kick Bras. Gevolgd in 2016 2017 door de Leergang begeleiding christelijke meditatie, vanuit de katholieke traditie bij Joke Litjens en Mirjam Dirkx.
Sinds 2018 coördineer en begeleid ik inspiratiedagen voor Regio Oost van Vacare en ben ik mede coördinator bij Komdersuut in Angerlo.

Data: 10 en 24 oktober en 7 en 21 november 2019 Tijd: 20.00 21.30 uur
Plaats: Komdersuut, Dorpsstraat 33 in Angerlo
Kosten: voor 4 avonden € 24,00 inclusief koffie en thee.

Opgave: vóór 1 oktober 2019 bij Toos Rietman, tel: 0313 475774, e mail: ridt.rietman@hetnet.nl.

Maximaal 7 deelnemers.

Naar boven