26 januari 2020 - Cantateviering in de Martinikerk

In de gezamenlijke cantatedienst van de Evangelisch-Lutherse Gemeente Arnhem en de Protestantse Gemeente te Angerlo-Doesburg is de cantate ‘Herr, wie du willt, so schicks mit mir’ (BWV 73) gezongen.

Het Bachensemble Arnhem onder leiding van Pieter Endedijk; voorganger ds. Chris Kors; organist is Wilbert Berendsen.

Bach schreef deze cantate voor deze zondag in het liturgisch jaar, de derde zondag na Epifanie. Het evangelie van deze zondag, Matteüs 8,1-13, vertelt over de genezing van een melaatse en van de knecht van een hoofdman. De kerkgangers hebben dus de woorden gehoord die de melaatse tot Jezus zegt: ‘Heer, als U wilt, kunt U mij rein maken’ (Matteüs 8,2). Het begin van deze uitspraak wordt het centrale motief in de cantate: ‘Herr, wie du willt’.

Gesprek met de kinderen

Pieter Endedijk, dirigent