Matthäus Passion

Semi scènisch in de Grote of Martinikerk te Doesburg op zondag 22 maart 2020, aanvang 15.00 uur

Uitvoerenden:

Luthers Bach Ensemble Groningen o.l.v. Tymen-Jan Bronda

Marc Pantus, regie/christus
William Knight, evangelist
Anna Kellnhofer, sopraan
Agnes van Laar,sopraan
Robert Kruizenga, altus
David van Laar, altus
Benedict Hymas, tenor
Johannes Weiss, tenor
Matthew Baker, bas

Jaarlijks de Matthäus Passion in de Martinikerk te Doesburg, een -inmiddels stevige - traditie!

Opmerkelijk aan deze uitvoering is dat hij semi-scenisch is: koor en solisten treden als acteur op en zingen hun partij uit het hoofd. Door dramatische elementen toe te voegen wordt het verhaal minder abstract en makkelijker te volgen.

Het Luthers Bach Ensemble werd in 2006 opgericht in Groningen. Uitgangspunt is de uitvoering van oude muziek op authentieke instrumenten, op historische locaties. Wij verheugen ons opnieuw op de semi-scenische uitvoering zoals in 2016 en 2018 onder regie van Marc Pantus.

Toegangsprijzen:
- Normaal: € 37,50
- Donateurs: € 32,50
- Jeugd tot 18 jaar: € 17,00

Kaarten zijn online te bestellen, www.stidomu.nl. Op de dag zelf aan de kerk vanaf 14.15 uur, zolang de voorraad strekt.

Jos van Veldhoven over de Matthäus Passion

De Matthäus passion: voor velen een terugkerend feest en voor sommigen een lange zit. De achtergronden van dit werk zijn fascinerend.

Bachkenner Jos van Veldhoven, die de Matthäus tientallen jaren dirigeerde, vertelt over het werk, over ideeën van Bach en zijn tijdgenoten en over de achtergronden van de muziek. Met voorbeelden en anekdotes leidt hij het publiek door boeiende gedachtegangen. Een must voor iedereen die zich verheugt op de Doesburgse Matthäus en een aanrader voor wie nog twijfelt!

Gasthuiskerk Doesburg i.s.m. Stichting Doesburgse Muziekcultuur (Stidomu).
Woensdag 4 maart 20.00 uur.
Entree € 12,50 incl. pauzedrankje.
Kaarten bestellen via www.gasthuiskerkdoesburg.nl.