Inbraak Martinikerk

Inbreken in een Godshuis, dat doe je toch niet!!

In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 februari hebben inbreker(s) / vandalen kans gezien via de toegangsdeur van de stiltekapel in te breken in de Martinikerk in Doesbrug. Daartoe hebben ze niet alleen de toegangsdeur zwaar beschadigd, maar ook de tussendeur naar de kerk ontwricht. Vervolgens hebben ze zich uitgeleefd op het Freytagorgel, vermoedelijk omdat ze dachten met een kast te maken te hebben waar mogelijk wat geld te halen zou zijn.

De vandalen hebben vervolgens alle kasten in de armenkapel opengebroken en alle kasten in het winkeltje en de keuken. Zowel in het winkeltje als in de keuken hebben ze een geldkistje opengebroken en wat papiergeld ontvreemd. In totaal hebben ze rond de € 70,00 á € 80,00 buit gemaakt. De opbrengsten staan in ieder geval niet in verhouding tot de schade die is aangebracht.

De politie heeft proces verbaal opgemaakt, de technische recherche heeft sporenonderzoek gedaan. Een restaurateur zal de schade aan het Freytagorgel vaststellen en in overleg met Stibema zullen we bezien hoe de toegangsdeur naar de stiltekapel opnieuw kan worden beveiligd. De totale aangebrachte schade wordt geschat op ongeveer € 10.000,00.